[Foto: UNICEF]

El projecte Giga, d’UNICEF i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) de l’ONU, ha presentat la plataforma GigaMaps, dissenyada per a monitorar en temps real la connectivitat de tots els centres educatius del planeta. Giga va néixer el 2019 per a combatre l’escletxa digital en comunitats en risc arreu del món i té a Barcelona la seu per a lluitar-hi.

GigaMaps s’ha presentat des de Ca l’Alier, una antiga fàbrica tèxtil, i ja és disponible en línia. Ara com ara, ha localitzat dos milions d’escoles de 142 països i compta amb les dades de connectivitat de més de 366.000 centres de 52 països. Les zones on s’ha enfocat són el sud-est asiàtic, l’Amèrica Central i l’Àfrica central, en regions menys desenvolupades.

Des del centre barceloní, s’ha format els responsables educatius dels països que pateixen l’escletxa digital i se’ls ha acompanyat per tal que  puguin aprofitar al màxim el mapa.

L’eina GigaMaps té l’opció de crear mapes nacionals que monitorin la connectivitat de les escoles d’un país. A més, també permet comprovar la velocitat de connexió dels centres i conèixer en quins cal aplicar millores i detectar les dificultats de les connexions.

El projecte Giga arriba a Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram