[Foto: Kike Herrero – Facebook IEEC]

La Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la institució CERCA (I-CERCA) dissenyen plegats la primera edició del Mapatge de la recerca en el sector espacial a Catalunya. Es tracta d’un projecte amb l’objectiu de comptar amb un cens actualitzat dels centres de recerca, les universitats i els centres tecnològics que existeixen a Catalunya en els quals es duu a terme una recerca científica i tecnològica vinculada al sector espacial.

El mapatge mostrarà totes les àrees del coneixement existents amb activitats de recerca i innovació que estudien l’espai i les quals tenen un abast ampli que cobreix la recerca bàsica i la més propera al sector productiu, econòmic i a les aplicacions. Alhora, permetrà analitzar les competències que existeixen dins l’ecosistema català.

Un cop analitzades les dades, es publicaran els resultats i es presentaran en un taller que ajudarà a incentivar i difondre les activitats de l’ecosistema de recerca. I també s’empraran per a fomentar la cooperació entre els agents que en formen part.

Fins al 28 de juny, es mantindrà oberta una enquesta en què caldrà emplenar un formulari, més o menys detallat en cas que el centre o l’entitat en qüestió ja completés l’enquesta que va fer-se fa un temps.

El sector aeroespacial català multiplicarà per quatre la seva facturació en cinc anys
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram