Imatge de la recreació en 3D de l’edifici de l’ESEIAAT [Foto: UPC]

Un grup de dotze estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) han posat en marxa un projecte a partir del qual han obtingut imatges amb realitat augmentada d’un edifici del Campus. Dins de l’assignatura “BIM per a enginyers”, han après a emprar aquesta tecnologia (Building Information Modeling) per a projectes de construcció.

BIM és una metodologia de treball col·laboratiu que s’aplica al sector de la construcció i la qual es basa en la gestió de la informació de l’edifici per a facilitar la gestió de projectes d’enginyeria, arquitectura i construcció. Els seus avantatges són que permet una perspectiva de la totalitat del projecte en totes les fases, des dels primers plànols fins a la seva finalització.

La professora de l’ESEIAAT Paula Gordo ha format una dotzena d’estudiants per tal d’usar aquesta metodologia i ho ha fet integrant-la en el procés DALUX, una plataforma de realitat augmentada que millora la tecnologia BIM. Tot plegat ajuda a identificar els errors de projecció, disseny i construcció perquè es puguin corregir posteriorment generant imatges precises dels edificis que s’estudien. I ha estat aquest grup d’alumnes el que ha generat les primeres imatges de realitat augmentada d’un edifici del Campus de la UPC a Terrassa.

L’edifici que han modelat ha sigut el TR4 i han tingut com a base els plànols tècnics que conserva la universitat. Amb la tecnologia BIM i la plataforma DALUX, han creat una geometria en tres dimensions amb una base de dades associada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram