[Foto: Christin Hume a Unsplash]

Google va modificar l’algorisme l’agost de 2023 i, de retruc, els continguts en català que s’hi emmagatzemen han guanyat un 18 punts de visibilitat, segons un informe de la Fundació .cat i l’Aliança per la Presència Digital del Català.

El creixement del 18 punts percentuals arriba després que, a finals del 2022, les visites procedents al contingut en català s’ensorrés més enllà del 34%. Així, la tendència es va mantenir en aquesta línia vuit mesos més, però Google va ser interpel·lat per l’Aliança per la Presència Digital del Català.

I va ser aquell moviment de tensió el que va provocar el canvi per part de la companyia nord-americana. Amb tot, en benefici dels continguts en català i seguint la declaració de Google, el qual assegurava que interpretava millor les intencions dels usuaris. Arran d’aquesta modificació, doncs, el trànsit ha escalat fins al 52%.

En aquest estudi s’ha analitzat el trànsit d’uns 600 dominis i subdominis lingüístics i és previst que els seus impulsors actualitzin la investigació en mig any. L’objectiu serà, aleshores, analitzar la tendència després de l’actualització de Google del mes de març.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram