L’equip de Cosmic Research, a punt per volar cap als Estats Units [Foto: UPC]

L’equip Cosmic Research ha posat rumb als Estats Units per participar en el concurs Spaceport America com l’únic representant de l’estat. Amb el coet Lucid, el grup nascut a la Universitat Politècnica de Catalunya desembarcarà a Nou Mèxic amb la fita d’assolir els 9 km d’altitud i de superar unes proves molt exigents abans de l’enlairament del coet. Amb menys de deu anys de vida, Cosmic Research ha aconseguit fites històriques i ara es troba davant d’una de les més ambicioses.

L’Spaceport America preveu reunir més de 1.700 estudiants i professors d’arreu del món i hi estaran representades més de 150 institucions d’arreu del món. Lucid es llançarà a nou quilòmetres de la Terra i participarà en la categoria més alta de les quals s’han establert, on assolirà una velocitat de 2.000 km/h.

L’equip egarenc viatja preparat per al repte de la competició i ho farà en un trajecte que el farà passar per Londres, Dallas i el Paso abans d’arribar a lloc. Un cop a punt per a la competició, viurà un Spaceport America que té un format de congrés i de concurs. Els dos primers dies, els equips exposaran els seus coets mentre que els jutges analitzaran les propostes. Alhora, hauran de superar diferents testos fins a arribar als inspectors de seguretat, els quals aprovaran o no l’enlairament de la nau.

Alba Badia: “Si no creguéssim que podem guanyar l’Spaceport America no aniríem a la competició”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram