[Foto: Battenhall a Unsplash]

Meta ha posat en pausa l’entrenament de les seves IA amb dades de ciutadans europeus, i ho fa arran de denúncies en onze països davant el presumpte ús il·legal de les dades dels usuaris. En un comunicat de l’autoritat de protecció de dades d’Irlanda s’afirma que ha decidit aturar l’entrenament dels seus motors d’intel·ligència artificial a les aplicacions de Facebook i Instagram a Europa.

Segons l’organisme irlandès, l’aturada de la companyia tecnològica nord-americana respecte a la captació de dades dels usuaris per a l’entrenament dels seus models de llengua amb intel·ligència artificial és una bona notícia. De fet, aquesta pràctica la duia a terme aprofitant els continguts compartits per adults a les dues xarxes socials de la seva propietat, Facebook i Instagram, a través de la Unió Europea i l’Espai Econòmic Europeu.

En les darreres setmanes, Meta ha rebut la denúncia d’onze països europeus arran de l’ús “il·legal” de dades personals dels usuaris, segons ha afirmat l’ONG austríaca Noyb. Aquesta organització explica que la companyia dels Estats Units té com a objectiu “recollir les dades que els usuaris hi ha publicat des del 2007 i utilitzar-les en el marc d’una tecnologia experimental sense límits”. Països com França, Bèlgica o Alemanya són alguns dels països a donar el primer pas a denunciar-ho.

Alerta: què has de fer perquè Facebook i Instagram no facin servir les teves fotos per a la IA
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram