El Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) ha estat actor clau en el llançament europeu de l’International Trillion Parameter Consortium (TPC), un esdeveniment centrat a accelerar el desenvolupament i l’ús de la intel·ligència artificial en els camps de la ciència i l’enginyeria. Amb la capital catalana com a epicentre d’aquesta novetat, ha estès el seu potencial cap al continent europeu i els actors implicats del sector.

El llançament del TPC ha posat en comú els líders de la indústria, els investigadors i els professionals per a tractar el potencial transformador de la intel·ligència artificial en aplicacions científiques i d’enginyeria. A més, ha posat el seu focus en les comunitats europees d’investigació en intel·ligència artificial i ciències disciplinàries.

L’objectiu del Consorci Internacional de Bilions de Paràmetres és posar en contacte grups interessats a col·laborar per a la construcció, la capacitació i l’ús de models d’IA a gran escala i en l’operació de sistemes informàtics extensos. Amb un any de  vida, integra comunitats centrades a desenvolupar mètodes d’IA, en el disseny de sistemes de hardware i software i l’aplicació de la IA en reptes científics i d’enginyeria. A més, fomenta la col·laboració entre experts i centres per tal de maximitzar l’ús de recursos limitats i avançar en les aplicacions d’IA en ciència i enginyeria.

El BSC-CNS situarà el MareNostrum 5 entre les 20 màquines més importants del món
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram