[Foto: Eurecat]

El centre tecnològic Eurecat ha posat en marxa el servei Inspira Lab, una iniciativa que ajudarà les empreses a millorar la concreció de solucions noves, a optimitzar la producció o a incorporar noves tecnologies. A través de la integració de disciplines en un format transversal i una visió multitecnològica, es basa en la generació de propostes innovadores i el desenvolupament de demostradors i prototips.

Inspira Lab permetrà que es validin noves solucions perquè l’ecosistema empresarial pugui encarar reptes en àmbits com la implantació de tecnologies digitals, la creació de productes nous o entorns intel·ligents, el desenvolupament de solucions de robòtica o automatització, la millora de la sostenibilitat amb l’aplicació de la circularitat o l’experimentació amb materials nous i processos químics.

Eurecat ja aplica Inspira Lab en projectes que tracten la millora de processos en l’elaboració de begudes, la integració de superfícies interactives a la cuina, la incorporació de l’electrònica impresa en diferents productes, l’optimització de l’experiència dels usuaris als museus, el desenvolupament de bateries lleugeres per a vehicles elèctrics, la creació d’una nova gorra de quiròfan amb sistema d’enregistrament i control per gestos i en el control de qualitat predictiu integrat per a màquines tèxtils.

A més, i amb l’objectiu de potenciar la innovació oberta, ha creat un ecosistema d’innovació amb col·laboradors especialitzats en diferents àmbits, per a fer el seguiment d’startups amb solucions que donin resposta als reptes empresarials.

Eurecat, premiat per un programari d’intel·ligència artificial
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram