[Foto: BSC-CNS]

El Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) rebrà 50 milions d’euros per a desenvolupar els programes d’atracció i retenció del talent, els quals s’emmarquen dins l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial que va aprovar el govern estatal com a eix per a impulsar la capacitació en intel·ligència artificial.

A partir d’aquest programa, el BSC incorporarà nous experts en intel·ligència artificial que accediran al superordinador MareNostrum 5, un dels més potents d’Europa per a progressar en aquestes noves tecnologies. Així, el BSC es consolida com una de les institucions principals per a impulsar la intel·ligència artificial a Europa, seguint criteris de transparència, ètica i responsabilitat.

El programa d’atracció i retenció de talent que proposa el BSC s’estendrà fins al 2028 i pretén formar professionals amb l’objectiu de fer un pas endavant amb noves línies d’investigació en la convergència de supercomputació i intel·ligència artificial. Tot plegat, aprofitant les capacitats computacionals del MareNostrum 5. Amb tot, becarà 158 persones amb una gran varietat de cursos, en col·laboració amb algunes unitats del centre per a facilitat la investigació d’una qualitat alta.

El Barcelona Supercomputing Center, guanyador del premi Talent 2024
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram