[Foto: Markus Spiske a Unsplash]

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha dissenyat una llista amb cinc recomanacions per convertir l’estiu en una època tranquil·la en clau de ciberseguretat, amb hàbits que poden ajudar a enfortir la seguretat dels usuaris a Internet. Amb l’objectiu de prevenir els fraus i les estafes, l’objectiu és que els ciutadans sàpiguen discernir què és un correu electrònic o un missatge perillós i que creïn un entorn segur. Alhora, també es dirigeix a les empreses i a la seva ciberprotecció.

Per una banda, aconsella desconfiar de missatge que demanen dades personals o pagaments i fer còpies de seguretat dels dispositius. L’autenticació de doble factor i evitar les xarxes sense fils públiques poden prevenir atacs cibernètics, mentre que tenir molta cura del que es publica a les xarxes socials i evitar fer-ho a temps real pot arrodonir aquesta protecció.

Per a protegir-se, recomana la instal·lació d’un programari de seguiment dels dispositius i l’ús d’aplicacions segures per a escanejar codis QR. Tenir els dispositius controlats i amb un programari actualitzat també ajuda a blindar les contrasenyes i les dades d’accés, així com compartir aquests consells amb familiars i amics per teixir una xarxa més segura.

Un projecte europeu de protecció digital compta amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram