Els estudiants participants de la Barcelona International Youth Science Challenge de la Fundació Catalunya – La Pedrera [Foto: ICCUB]

Una desena d’estudiants de secundària d’arreu del món han tancat un projecte d’investigació transformador a l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB), una iniciativa que s’ha emmarcat en el Barcelona International Youth Science Challenge de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

El projecte que s’ha dut a terme a La Pedrera pretenia submergit els participants en el món dels fenòmens quàntics i permetre’ls fer una exploració integral de l’entrellaçament i la superposició quàntics des d’una perspectiva teòrica i experimental. Durant la seva estada, els estudiants han pogut explorar altres tecnologies quàntiques i investigacions en curs a l’ICCUB.

Aquest programa ha estat dissenyat per a un grup heterogeni d’estudiants amb diferents nivells de coneixement previs. I tot i que no era necessari tenir experiència prèvia, des de l’ICCUB s’ha animat els estudiants a familiaritzar-se amb l’àlgebra lineal o els conceptes bàsics de mecànica quàntica.

L’ICCUB, un dels centres de recerca catalans que participa en la trobada de joves d’arreu del món
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram