[Foto: Departament de Territori]

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha acollit els exercicis i les operacions logístiques comercials amb drons en el seu vertiport experimental, una nova estació que s’incorpora a l’estació de grans dimensions de proves per a vehicles aeris no tripulats que es va inaugurar el 2023.

Les simulacions que s’han dut a terme són exercicis i operacions rutinàries per tal de fomentar l’adopció de la tecnologia U-space, serveis i procediments digitals que proporcionen accés segur i eficient a l’espai aeri per als vehicles autònoms. Tot plegat s’emmarca en el projecte U-ELCOME, en què participen Aeroports de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Durant tota la setmana han tingut lloc operacions de dron intensives i s’ha emulat un corredor logístic entre la ciutat de Lleida i l’aeroport, amb l’objectiu d’avaluar com cal realitzar la integració de l’espai aeri U-space al voltant d’una infraestructura aeroportuària. En paral·lel, la UPC ha ofert una sessió formativa al personal de l’Aeroport de Lleida-Alguaire i Aeroports de Catalunya i als proveïdors de serveis Skyway.

La infraestructura lleidatana confirma la seva aposta per projectes tecnològics i innovadors per a atraure projectes d’empreses emergents o empreses del sector, així com projectes de noves tecnologies aplicades als nous combustibles o a la nova mobilitat aèria.

L’aeroport de Lleida-Alguaire bat rècords d’operacions de vol en un mes
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram