Ignasi Ribas, director de l’IEEC [Foto: IEEC]

Un equip d’astrònoms ha presentat una guia per a la caracterització de les atmosferes d’exoplanetes similars a la Terra amb el telescopi espacial James Webb. En aquest article, publicat a la revista Nature Astronomy, ha participat el director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), i s’hi donen indicacions per a caracteritzar sistemes similars al TRAPPIST-1, format per una estrella i set planetes.

Conèixer l’activitat de l’estrella és una de les claus per tal d’analitzar, de manera correcta, les atmosferes. I el projecte Spotless, liderat per Ignasi Ribas, té com a objectiu modelar i mitigar l’activitat estel·lar en aquests casos.

Spotless és un projecte que va guanyar, la primavera passada, un ajut Advanced Grant, que entrega el Consell Europeu d’Investigació per a fomentar la investigació més innovadora en àmbits com la medicina, la física, les ciències socials o les humanitats. En aquest cas, Ignasi Ribas va ser una de les cinc persones de Catalunya que va rebre aquesta injecció econòmica, juntament amb Isidora Stojanvic, Sandra Montón-Subias, Laura Soucek i Javier Garcia.

Catalunya situa sis guanyadors en els ajuts Advanced Grant
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram