Lluís Fortuny, que participa en l’estudi, provant les ulleres intel·ligents acompanyat pel professor Lluís Pérez [Foto: UPC]

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) lidera el projecte BCNMob, que s’enfoca en l’ús d’ulleres intel·ligents amb tecnologia 5G i realitat estesa per tal de fer créixer l’autonomia de les persones que pateixen discapacitat visual. Biel Glasses i la Fundació Punt de Vista també hi participen.
Aquest projecte ha comptat amb una trentena de persones voluntàries que han participat en un estudi pilot dut a terme en entorns urbans reals de Barcelona. Durant aquestes proves, s’han emprat ulleres intel·ligents desenvolupades per Biel Glasses, una tecnologia que incorpora tecnologia 5G, visió artificial i realitat estesa.
La UPC ha coordinat el disseny i la planificació de l’estudi pilot, una fase en què s’han determinat el nombre i les característiques específiques de les persones usuàries que es podien beneficiar de l’ús del dispositiu.
L’equip de la FOOT també ha dissenyat sistemes de control dels paràmetres a mesurar i per als diversos tipus de proves s’han definit marcadors de qualitat (Key Performance Indicators, KPI), com la velocitat de la marxa, el reconeixement de l’existència d’obstacles, l’increment de distàncies recorregudes de forma autònoma, la disminució d’hores d’acompanyament i la mesura d’accessibilitat a determinats equipaments, així com la usabilitat del sistema.

La UPC aplica la realitat virtual per assajar escenaris de la vida laboral
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram