[Foto: Cova Software a Unsplash]

L’Institut Català de les Finances (ICF) destinarà 40 milions d’euros en el nou fons de capital risc Venture Tech III, el qual té com a objectiu impulsar companyies tecnològiques en fase de creixement dels sectors digital, industrial i clima. D’aquesta manera, donarà suport a una quinzena d’empreses que tenen presència operativa a Catalunya, les quals podran rebre fins a quatre milions d’euros.

Amb la quantitat d’enguany, multiplica per dos el pressupost de l’anterior i ho fa per fer costats a les empreses emergents que ja estan consolidades, i és que les necessitats d’aquelles startups en fases més inicials de desenvolupament estan cobertes pel sector privat.

A través del nou fons Venture Tech III, l’ICF se centrarà en les empreses que vulguin emprendre el camí de la internacionalització, alhora que les que vulguin fer créixer els seus ingressos, crear ocupació o atraure inversors internacionals. Entre els seus criteris per a seleccionar les empreses, destaquen l’ambiental, el social i el de governança, mentre que es decantarà per les companyies compromeses amb la protecció dels ecosistemes interns i de la seva activitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram