Ester Capella presenta el calendari de producció d’hidrogen verd des de Lleida-Alguaire [Foto: Ignasi Gómez – ACN]

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha posat en marxa el sistema per produir hidrogen verd, per tal d’afavorir la transició energètica de la indústria aeronàutica. Dins de tot plegat, s’inclou un electrolitzador i un dipòsit que emmagatzemarà l’hidrogen generat perquè l’utilitzin les empreses. En paral·lel, també es treballa a ampliar el parc fotovoltaic perquè la infraestructura pugui ser autosuficient energèticament a partir del 2025. La consellera de Territori en funcions, Ester Capella, ho ha explicat in situ.

La producció d’hidrogen verd s’adreça a la indústria aeronàutica i aeroespacial que treballi amb motors elèctrics, d’hidrogen i combustibles sintètics. El projecte de generació d’hidrogen verd preveu invertir de 3,2 milions d’euros, 1,8 dels quals procedeixen dels fons europeus Next Generation. La resta, han anat a càrrec d’Aeroports de Catalunya, de l’Estat i de les empreses Evarm i Aldoratech.

La producció es fa a través d’un electrolitzador amb una potència de 100 kw, el qual està connectat a les plaques solars de l’aeroport i a un dipòsit de sis metres cúbics que permet emmagatzemar l’hidrogen generat. Es tracta d’un sistema desenvolupat per part d’empreses catalanes, que significa una aposta per a impulsar la indústria de les energies netes al país.

Lleida-Alguaire, escenari de simulacions amb drons en operacions comercials
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram