[Foto: The Jopwell Collection a Unsplash]

L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la Generalitat de Catalunya han obert una convocatòria d’ajuts perquè empreses, startups i centres de recerca de Catalunya triïn estudiants en pràctiques en l’àmbit NewSpace. La convocatòria es mantindrà oberta fins al 27 de setembre en les dues modalitats que contempla.

Aquesta crida s’emmarca en les accions del programa Talent i Societat de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, la qual està enfocada a promoure activitats dirigides a la captació, la generació i la retenció del talent amb capacitat per a desenvolupar solucions en l’àmbit del NewSpace.

De tot plegat, l’objectiu és fomentar les pràctiques en empreses, startups i centres de recerca i actuar com a enllaç entre les universitats i les empreses. A través d’aquesta convocatòria, es pretén ajudar les empreses petites i els centres de recerca de Catalunya amb dificultats per a contractar persones en pràctiques.

Aquesta convocatòria preveu dues modalitats. La primera, amb ajuts per a dur a terme pràctiques en empreses i en centres de recerca amb finançament parcial, vol promoure l’ecosistema espacial a Catalunya, alhora que promou el finançament de les estades de pràctiques. Cada ajut d’aquesta modalitat pot arribar fins als 2.000 euros.

En el segon tipus, es concediran deu ajuts per a fer pràctiques en empreses i centres de recerca, però sense finançament. En aquest cas, l’objectiu és ajudar les empreses i els centres de recerca amb seu a Catalunya perquè estableixin col·laboracions amb noves facultats d’universitats i trobin estudiants interessats a cursar les pràctiques. Les entitats que vulguin sol·licitar les ajudes només podran optar a una de les dues modalitats. Aquí poden consultar-se’n les condicions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram