Mateo Valero és el director del BSC-CNS [Foto: BSC-CNS]

El director del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), Mateo Valero, ha estat obsequiat amb el Premi Barceloní de l’Any, el qual lliura el diari El Periódico coincidint amb les festes de La Mercè. Aquest guardó, que celebra enguany la seva primera edició, pretén distingir una persona que hagi contribuït, durant el 2024, a definir, impulsar o millorar el projecte de la ciutat de Barcelona des de l’àmbit cívic, econòmic, cultural, científic o social.

El director del BSC ha rebut aquest premi, precisament, per ser-ne el “pare”, així com de les diferents generacions de supercomputadors que s’han succeït fins a arribar al MareNostrum 5. Aquesta màquina va inaugurar-se fa menys d’un any i està cridada a fer créixer la capitalitat científica de Barcelona.

Valero ha estat triat per set entitats ciutadanes a partir d’una proposta de candidats que va elaborar la redacció i el consell assessor d’El Periódico. Es tracta de l’associació Barcelona Oberta, el Col·legi Oficial d’Arquitectes, l’associació de teatres de Catalunya Adetca, la Taula del tercer Sector, el Foment de les Arts i del Disseny i els gremis de Restauració i d’Hotels.

El dimecres 18 de setembre es lliurarà el guardó als jardins del Palau Robert, tot just abans que comencin les festes de la Mercè, i en un acte en què participaran l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i els màxims responsables del grup Prensa Ibérica, l’editor d’El Periódico.

A més d’aquest premi, el director del BSC ha estat guardonat amb els reconeixements més importants en l’àmbit de la supercomputació a escala mundial, amb els premis Eckert-Mauchly, Seymour Cray i Charles Babbage. En àmbit estatal, ha guanyat els guardons Julio Rey Pastor i Leonardo Torres Quevedo.

El MareNostrum 5, la nova joia del Barcelona Supercomputing Center, ja està en marxa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram