Foto de grup del jurat i els participants de l’edició catalana de la hackató CASSINI [Foto: IEEC]

L’edició catalana de la hackató CASSINI, un projecte de la Comissió Europea que s’ha celebrat en deu ciutats europees de forma simultània, ja coneix els seus guanyadors. Els projectes CoForum i NIMs han estat els escollits pel jurat com les dues millors propostes d’entre totes les que van presentar-se a Catalunya. Així, rebran premis en metàl·lic de 1.000 i 500 €, respectivament, així com 30 hores d’assessorament tècnic, legal i empresarial per a donar impuls als seus projectes.

CoForum és una plataforma que permet als professionals de l’observació de la Terra emprar una xarxa de ciutadans disseminats per tal que recullin dades sobre el terreny. Tot plegat, amb l’objectiu de calibrar, validar i millorar les anàlisis de les imatges satel·litàries.

Pel que fa a NIMs, és un projecte que pretén monitorar les emissions de gasos d’efecte hivernacle i altres emissions perjudicials per a la indústria naval. Amb les noves regulacions de l’Organització Marítima Internacional (OMI) i la Unió Europea (UE), els satèl·lits en facilitaran el compliment.

En aquesta edició, s’han presentat 10 solucions que perseguien l’objectiu de recollir dades i millorar l’observació de la Terra amb imatges satel·litàries per a monitorar les emissions contaminants de la indústria naval. El jurat ha estat integrat pel responsable d’Innovació, Sostenibilitat i Emprenedoria de la Cambra de Comerç de Barcelona, Vicente Atienza; el responsable d’Innovació i Transferència de KIMbcn, Pere Galimany; el sotsdirector de Promoció d’Estudis i Nous Estudiants de l’EETAC-UPC, Eduard García-Villegas; la coordinadora de l’Estratègia NewSpace del Govern, Verónica Tercero; i el gestor per a la internacionalització del sector espacial català dins l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Albert Nicolás.

Barcelona, una de les participants de la competició europea CASSINI
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram