[Foto: Bernd Dittrich a Unsplash]

La Fundació i2CAT i Autopistas, filial d’Abertis a Espanya, han signat un acord de col·laboració per tal de treballar en la recerca, el desenvolupament i la innovació de manera conjunta i, d’aquesta manera, aplicar-ho en la mobilitat cooperativa, connectada i autònoma, així com en el vehicle connectat, les infraestructures intel·ligents i els sistemes de trànsit i de seguretat viària.

Dins del marc d’aquesta col·laboració, definiran projectes de desenvolupament i de validació en l’àmbit de l’R+D+I per tal de fer passos en la mobilitat intel·ligent. Aquest acord permetrà a ambdues entitats identificar reptes nous i solucions, mentre que, alhora, compartiran fulls de ruta en matèries com les comunicacions vehiculars, la sensòria avançada, la intel·ligència artificial, la computació distribuïda, les tecnologies edge i cloud, la ciberseguretat i el blockchain.

Aviat, les dues entitats prendran part en activitats emmarcades en el programa UNICO Sectorial 5G 2023, promogut pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i finançat per la Unió Europea Next Generation EU.

La Fundació i2CAT aportarà la seva qualitat de centre de recerca i innovació i el seu prestigi en l’àmbit estatal i internacional en l’àmbit de les xarxes 5G i 6G, així com la seva experiència i expertesa.

i2CAT enforteix llaços a Europa amb el projecte 6G TwinRoad
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram