[Foto: Ajuntament de Barcelona]

L’Ajuntament de Barcelona formarà 3.500 persones del 2025 fins al 2029 i les dotarà de coneixements sobre programació web i anàlisi de dades. D’aquesta manera, el consistori de la capital catalana reforçarà la seva aposta formativa dels pròxims mesos i tindrà en el centre IT Academy el suport de referència per tirar endavant els cursos de formació.

Barcelona Activa repartirà una dotació d’11,6 milions d’euros entre vuit lots que aniran a parar a empreses destacades en la formació tecnològica. Tot plegat, per tal de fer arribar els cursos digitals a tothom a través d’una oferta pública, gratuïta i de qualitat. Les empreses podran optar a aquests lots fins al 7 d’octubre de 2024.

Aquestes formacions donaran continuïtat a la línia que segueix Barcelona Activa i, en aquest cas, ampliarà el seu ventall de cursos incorporant-ne de concrets sobre programació i anàlisi de dades. Amb tot, l’objectiu és capacitar els treballadors en aquelles competències digitals que actualment estan demanant les empreses. Alhora, però, s’assegurarà que el talent de la ciutat i les persones que l’exemplifiquen puguin dotar de competitivitat empresarial i alts coneixements a la ciutat.

A Barcelona, la demanda de talent digital s’ha duplicat els últims cinc anys. El 2023, van fer-se públiques 34.192 ofertes de treball del sector digital – segons subratlla l’informe anual Digital Talent Overview 2024 que va elaborar la Fundació Mobile World Capital (FMWC) – i actualment, a la capital catalana treballen 122.185 professionals digitals. El Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2024 afegeix que el 2023 van quedar vacants 9.231 places, un desequilibri que es pretén corregir amb més formació en el sector digital i tecnològic.

Barcelona Activa formarà les petites empreses i les startups en noves tecnologies
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram