Mateo Valero, primer Premi Barceloní de l’Any [Foto: BSC-CNS]

El director del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), Mateo Valero, ha rebut el Premi Barceloní de l’Any 2024 que entrega el diari El Periódico i a través del qual es pretén distingir una persona que hagi contribuït a millorar la ciutat de Barcelona des de l’àmbit cívic, econòmic, cultural, científic o social. Valero ha rebut el guardó en un acte celebrat aquest dimecres a la capital  catalana.

En el seu discurs, ha destacat Barcelona com una “ciutat científica on es fa ciència puntera a nivell mundial”. Alhora, ha subratllat que la ciutat comtal aspira a ser un dels centres mundials de disseny i desenvolupament de xips amb potencial per a “crear milers de llocs de feina de qualitat”.

A més, ha afegit que “serem capaços de dissenyar els primers xips d’Europa” i ha explicat que una de les claus de la ciutat ha de ser desenvolupar la tecnologia més avançada per incorporar la intel·ligència artificial i d’altres aspectes clau en un país avançat.

Quant al BSC-CNS, la institució que dirigeix, s’hi ha referit com “el primer centre de la seva categoria a Europa”  i l’ha situat com un dels quatre més potents del món. Des d’aquest centre, ha expressat, es fa “ciència excel·lent”.

Mateo Valero, Premi Barceloní de l’Any d’El Periódico
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram