La nau Ariane és previst que s’enlairi el segon semestre de 2022 [Foto: IEEC]

L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) és una de les tres potes de l’estand català al Mobile World Congress i ha mostrat un dels plats forts de l’edició d’enguany amb la maqueta del vehicle Ariane, cedida exclusivament per a la convenció digital que té lloc a Barcelona.

Aquesta és una nau que ha desenvolupat l’Agència Espacial Europea (ESA) i que compta amb nous nivells d’eficiència i flexibilitat per oferir serveis als clients. Ha estat cedida a l’IEEC per l’empresa GTD, una empresa d’enginyeria de sistemes i programari amb seu a Barcelona i un actor clau en la indústria espacial europea.

L’Ariane 64 s’utilitzarà en el mercat comercial i serà capaç d’elevar 11,5 tones fins a una òrbita de transferència geoestacionària i la previsió marcada és que s’enlairi el segon semestre de 2022.

La resta d’actors de l’estand català al Mobile World Congress, que són la Fundació i2CAT i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya també han començat a ensenyar les seves creacions en l’aposta pel NewSpace que el govern fa al MWC. Juntes, les tres entitats ja estan treballant per posar en valor la viabilitat de la tecnologia espacial i la seva experiència conjunta serà l’impuls a la nova economia espacial, a més de generar sinergies.

L’IEEC, la Fundació i2CAT i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya mostren les seves creacions en l’aposta pel NewSpace

La fundació i2CAT, de la seva banda, ha entrat també en matèria i ha ensenyat el prototip HoloMIT, que permetrà la interacció visual entre persones dins el metavers. Aquest sistema utilitza vídeos volumètrics que projecten en temps real diferents persones i podrà convertir-se en una de les solucions dins el metavers.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya és la tercera institució convidada a l’estand ‘Catalonia looks up’ i s’ha convertit en un actor clau en el llançament del satèl·lit Enxaneta i ho serà, també, en l’enlairament del segon que posarà en òrbita el govern. La seva tasca en la recepció de dades i de suport en aquesta missió és clau per al seu bon funcionament.

Catalunya descarta llançar el seu segon nanosatèl·lit des del cosmòdrom rus de Baikonur
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram