
La directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, Carme Poveda [Foto: Catalunya Ràdio]
Amb un recorregut llarg encara per recórrer, el New Space català ja suma des de tots els àmbits. Pel que fa a empeses, s’hi sumen 93 entitats, mentre que el talent jove va afegint-s’hi i cada cop s’interessa a treballar en solucions que millorin el dia a dia de les persones. El New Space, ha explicat Poveda, respon a aquestes demandes a la perfecció.
“Les grans empreses pretenen multiplicar per quatre els seus ingressos”, ha dit Poveda. La seva capacitat per generar “ocupació de qualitat” i comptar amb treballadors amb sous elevats en el sector STEM és un dels seus punts forts.
Aquest sector és emergent i innovador i ara se centra en enviar el segon satèl·lit, després de l’Enxaneta, per aconseguir cobertura a tot Catalunya i poder treballar l’Internet de les coses. Poveda ha parlat del rol femení en aquest sector i ha parlat clar: “el paper de la dona ha de canviar, ara hi ha molts tecnòlegs a les startups”.
L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la Cambra de Comerç de Barcelona promocionaran junts el sector espacial gràcies a un conveni de col·laboració pel qual es donarà pes a la creació d’oportunitats al sector empresarial i a la transferència de coneixement i tecnologia en altres mercats.
Mònica Roca: "El suport de l'administració provocarà un salt en el posicionament del NewSpace a Catalunya"