Foto: IEEC

El NewSpace Economy Congress, celebrat a Barcelona la setmana passada, ha posat en relleu el moment dolç que viu el sector aeroespacial. Ho demostra l’alta participació (més de 400 assistents) que situen Catalunya al centre del debat sobre aquest nou paradigma que s’obre pas al sector aeroespacial.

El congrés va comptar amb més de 40 experts del sector de l’espai i representants d’empreses, institucions, universitats i centres de recerca. Així, va servir, per una banda, per compartir coneixements i experiències sobre l’actualitat, les tendències i els reptes de la Nova Economia de l’Espai, i per l’altra, reivindicar el potencial de Catalunya en el terreny aeroespacial.

La nova Oficina Catalana de l’Espai

Durant el congrés es va anunciar l’Oficina Catalana de l’Espai, una nova estructura creada dins l’IEEC per coordinar i col·laborar en l’execució de les activitats espacials a Catalunya pel desenvolupament de l’Estratègia NewSpace. L’IEEC incorpora així les funcions de l’Oficina de l’Espai i col·laborarà amb actors públics i privats per promoure el sector espacial a Catalunya.

En el Congrés es van exposar altres accions rellevants de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, com el llançament dels nanosatèl·lits Enxaneta i Menut i la reactivació de la incubadora ESA BIC Barcelona.

La Nova Economia de l’Espai és una indústria en plena eclosió a escala internacional immersa en reptes com l’arribada de nous actors, la canalització del talent i la innovació, i la cerca de finançament.

El NewSpace Economy Congress 2022 el van organitzar la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Va comptar amb el suport de la Fundació KIMbcn i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la Digital Catalonia Alliance (DCA), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), la Fundació i2Cat, la delegació a Barcelona de l’organització Women in Aerospace Europe (WIA-E) i la International Space University (ISU).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram