El Menut s’exhibeix a l’International Astronautical Congress, que està tenint lloc a París [Foto: IEEC]

El Menut, el segon nanosatèl·lit que el govern de la Generalitat de Catalunya posarà en òrbita, s’integrarà en l’OpenConstellation, una infraestructura satel·lital que permetrà encarar els reptes globals relacionats amb l’emergència climàtica, la crisi energètica i els recursos i els desastres naturals. Open Cosmos, l’empresa adjudicatària de la construcció i llançament del Menut, és la responsable d’OpenConstellation, i ha fet l’anunci des de l’International Astronautical Congress, que està tenint lloc a París.

Aquest és un pas inèdit fins al moment, i és que mai abans havia existit una infraestructura d’aquestes característiques en matèria de NewSpace. El seu repte és el de convertir-se en la infraestructura global i compartida de satèl·lits i d’observació de la Terra més gran del món. Les institucions, governs i entitats que vulguin sumar-s’hi podran aportar els satèl·lits per a aquesta tasca, mentre que també podran posar les dades i la informació que recullin a la seva disposició.

L’anunci s’ha fet des de l’International Astronautical Congress que té lloc a París

El Menut i el Mantis (britànic) seran dos dels set primers nanosatèl·lits que integraran la primera generació de l’OpenConstellation. Més endavant, s’hi incorporaran nous lots de satèl·lits que tindran la resolució espacial i espectral que demanda el mercat.

L’entrada en l’OpenConstellation suposa per a l’ecosistema NewSpace català la manera per fomentar l’intercanvi de coneixement, enfortir les relacions entre agències governamentals i establir la política industrial en el sector espacial.

El NewSpace català s’exhibirà al congrés espacial més important del món
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram