Membres de Codorniu en una trobada per explicar-los el projecte [Foto: IEEC]

El segon projecte desenvolupat en el primer concurs d’idees de casos d’ús d’observació de la Terra per al sector privat, coordinat per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) amb el suport de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) és MOT, una solució enfocada en el sector vitivinícola i fruiter.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’Estratègia NewSpace de Catalunya i es desplega amb l’IEEC, l’ICFC i la Fundació i2CAT. En aquest cas, MOT (Mòdul d’Observació de la Terra per a PixelSuite) utilitza dades de satèl·lit que permet als tècnics complir tres objectius. El primer, tenir una visió global de l’estat de les parcel·les; el segon, integrar diferents fonts d’informació en un sol punt per a obtenir una gestió més efectiva; i el tercer, automatitzar la definició dels punts del camp on es prenen mostres, un fet que facilita la feina dels tècnics.

A més, també empra dades del nanosatèl·lit Menut per augmentar la informació disponible, utilitzant-se com a complement de Sentinel 2, del programa europeu Copernicus, i millorar la resolució de la informació en la banda red edge, molt utilitzada en agricultura per la seva riquesa quant a informació del contingut de clorofil·la de les plantes.

Amb tot plegat, es crearan sinergies a partir de les quals es faran accessible la innovació desenvolupada gràcies a les tecnologies NewSpace. El seu impacte, doncs, serà beneficiós per al sector vitivinícola i fruiter de Catalunya. AgroPixel és col·laboradora del projecte, mentre que Codorniu, també com a col·laboradora, farà servir el nou aplicatiu per als treballs de camp de la seva finca al celler Raimat.

El projecte MARE aplica dades de satèl·lits al sector agrícola
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram