
Maria Galindo, secretària de Polítiques Digitals, i Mònica Roca, presidenta de la comissió espacial de la Cambra de Comerç de Barcelona [Foto: Espai Mèdia / Maria Cerezuela]
El gran anunci, en clau catalana, ha estat la posada en marxa del Phi-Lab Spain@Barcelona, un projecte de l’Agència Espacial Europea (ESA) que s’establirà a la capital catalana i que se centrarà en la recerca i la transferència al mercat de solucions espacials. Tot plegat, per donar resposta als àmbits del canvi climàtic i la sostenibilitat i donant finançament i accés als laboratoris i a les infraestructures als agents i les empreses del sector de l’espai.

Galindo i Roca, en la sessió de clausura del Newspace Economy Congress [Foto: Espai Mèdia / Maria Cerezuela]
Maria Galindo: “Em comprometo a seguir donant suport al sector espacial, per tal que l’economia prosperi i segueixi atraient talent i desenvolupar-lo a Catalunya”
En la seva intervenció, Maria Galindo va felicitar l’organització i els experts que han passat per Barcelona per exposar els seus casos d’èxit. Des del Govern, va subratllar que “em comprometo a seguir donant suport al sector espacial, per tal que l’economia prosperi i segueixi atraient talent i desenvolupar-lo a Catalunya”. A més, va recordar la capacitat del NewSpace per ajudar altres sectors econòmics.
Mònica Roca va agrair als assistents les seves preguntes, les qüestions que es van proposar durant les ponències i va afirmar que els sectors industrials que es beneficiaran més del NewSpace seran els relacionats amb la gestió de l’aigua i l’agricultura.
El NewSpace, doncs, ha tornat a demostrar la seva aplicabilitat, el creixement que viu i la consolidació a Catalunya. Empreses com Pangea Aerospace, Earth Pulse, Open Cosmos o Sateliot, han representat el talent català en un sector global i que ha tingut en Barcelona la capital mundial durant dos dies.
Barcelona lidera un projecte per a la recerca de solucions espacials en l’àmbit del canvi climàtic