
Salvador Illa. al centre de la imatge, en la seva visita a l’ESEIAAT [Foto: UPC]
En aquesta jornada també han participat el vicerector de Política de Personal Docent i Investigador, Miquel Soriano, i la vicerectora de Qualitat i Política Lingüística, Imma Ribas, així com l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat, i la delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz.
El president del Govern ha conegut alguns dels 165 laboratoris de recerca i docència i les aules més destacades de l’escola, com el Digital Lab, el Factory Lab, l’Space Lab i una nova aula de treball flexible i interactiva. La visita s’ha tancat al Hub d’Innovació i Emprenedoria de l’ESEIAAT, un espai des d’on els estudiants desenvoluparan els seus projectes d’enginyeria i s’actualitzaran amb les últimes idees de negoci.
El director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, ha explicat al president l’impacte que té aquesta escola d’enginyeria en el territori i en el conjunt del país. Com la més gran de Catalunya, acumula 120 anys d’història i ja ha aportat al teixit productiu català més de 40.000 enginyers i enginyeres altament qualificats. Actualment, hi estudien més de 4.000 alumnes distribuïts en els 10 graus i 10 màsters que ofereix el centre en les àrees d’enginyeria industrial, aeroespacial i audiovisual i cada any titula gairebé 900 enginyers i enginyeres altament qualificats.
Illa, en la visita al BETA: “És necessari que hi hagi centres punters fora de Barcelona”