La catalana Núria Miret és investigadora postdoctoral a la Universitat de Viena [Foto: ICCUB]

La Fundació MERAC (Mobilising European Research in Astrophysics and Cosmology) ha premiat la doctora Núria Miret-Roig per la seva tesi doctoral, en què ha descobert uns 100 nous planetes que floten i que ha permès estudiar-ne el seu origen.

El seu treball ha demostrat que els planetes que floten de manera lliure es formen pel col·lapse gravitatori de petits nuclis i també en sistemes planetaris, per ser expulsat després a través d’interaccions dinàmiques. La supervisió del treball és el Doctor Hervé Bouy.

Miret-Roig és exalumna de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona i de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB) i actualment és investigadora postdoctoral a la Universitat de Viena, després de fer el pas per Bordeus. A Viena cursa una beca postdoctoral i des d’on manté la seva vinculació amb el grup Gaia de la UB.

La doctora catalana ha treballat en conjunt amb el grup Gaia, on va iniciar-se com a investigadora, fent equip amb les investigadores de l’ICCUB Teresa Antoja i Mercè Romero. És precisament la seva experiència amb Gaia a partir de la qual va publicar els seus primers treballs sobre l’evolució de cúmuls estel·lars joves a partir de les dades del satèl·lit.

Miret-Roig ja prepara un nou projecte sobre la revisió dels principals cúmuls d’estrelles joves en el barri solar amb les dades que acaba de publicar Gaia.

Els premis MERAC s’entreguen cada any imparell a carreres astrofísiques joves, i es lliuren en els àmbits d’Astrofísica Teòrica, d’Astrofísica Observacional i de Noves Tecnologies.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram