El rector de la UPC, Daniel Crespo, amb la directora del SEM, Anna Fontquerni i Gorchs [Foto: UPC]

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar una plataforma tecnològica que ajudi a coordinar les operacions de drons dins de l’espai aeri català. Amb més d’un centenar d’infraestructures aeronàutiques, com aeroports, heliports i petits aeròdroms, qualsevol acció que hagi de dur a terme un dron necessita la coordinació entre els gestors d’aquestes infraestructures.

I és per això que cal una coordinació que abasti les peticions de vol o la necessitat de millorar els mecanismes de comunicació. Alhora, és necessària la digitalització i l’automatització dels processos de coordinació que exigeix el marc normatiu dels drons.

Amb el covneni, es potenciarà la col·laboració en projectes d’innovació tecnològica entre la UPC i el SEM

El SEM és el responsable de la gestió dels vols de drons que tenen lloc als 18 heliports de Catalunya amb l’objectiu d’evitar interferències en l’ús de la infraestructura general. I per la seva banda, la UPC té una llarga experiència, a través del grup Intelligent Communications and Avionics for Robust Unmanned Aerial Systems (ICARUS) i compta amb el Laboratori de Drons, on està desenvolupant una plataforma tecnològica que permetrà digitalitzar i automatitzar els processos de coordinació dels drons.

A partir d’aquest nou conveni, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la UPC, amb el seu Laboratori de Drons, i el SEM podran col·laborar en altres projectes d’investigació i innovació tecnològica.

La UPC ofereix dos camps d’estiu sobre drons i intel·ligència artificial
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram