El Grup de recerca en Tecnologies i Comunicacions sense Fils (WiComTec) pren part al projecte europeu FIERCE [Foto: UPC]

El Grup de recerca en Tecnologies i Comunicacions sense Fils (WiComTec) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) pren part en un projecte de desenvolupament i implementació de solucions basades de la Internet of Everything per a fer donar més seguretat a les comunicacions mòbils amb drons. Es tracta del projecte FIERCE, que s’emmarca en la Internet of Everything (IoE), un marc des del qual es vol satisfer les expectatives d’escalabilitat, intel·ligència i diversitat de les comunicacions sense fils.

Aquest projecte consta de dues fases. La primera està centrada a obtenir informació i desenvolupar i avaluar les eines teòriques, l’anàlisi de diferents models de comunicació i caracteritzar dispositius reals. En el cas de la segona, s’aplicarà el coneixement derivat de la primera a través de prototips de laboratori i es posaran en pràctica solucions realistes.

La tecnologia base del projecte serà la 5G, tot i que també s’aplicaran altres conceptes com el 3D beamforming, i s’estudiaran els compromisos entre l’ús de MU-MIMO, a través de diverses antenes per a optimitzar la cobertura i la velocitat de múltiples usuaris.

El projecte FIERCE s’alinea amb els objectius i l’estratègia de la Comissió Europea “Estratègia Europea per als Drons 2.0”, que va adoptar-se el novembre de 2022, i ajudarà a impulsar la competitivitat d’Europa en les comunicacions mòbils i amb drons.

Els drons i la intel·ligència artificial, protagonistes dels camps d’estiu de la UPC
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram