El nanosatèl·lit LacunaSat-2B, construït per Open Cosmos, ha finalitzat la seva missió amb èxit i ja ha sortit d’òrbita cap a l’atmosfera de la Terra. Pensat per a ajudar a la connectivitat global a partir de la recopilació de dades de dispositius d’Internet de les Coses (IoT) en ubicacions remotes, es troba en el desenllaç del seu camí després que fos llançat el 2021.

OpenCosmos ha col·laborat en aquesta missió amb el proveïdor de connectivitat IoT Lacuna Space i l’Agència Espacial Europea (ESA). A més, ha rebut el suport dels programes d’Investigació Avançada en Sistemes de Telecomunicacions (ARTES) i Competitivitat Bàsica de l’ESA.

LacunaSat-2B s’integra en la constel·lació de satèl·lits Lacuna i ha jugat un paper clau en permetre una varietat de projectes destinats a l’ús sostenible dels recursos i a assegurar el futur del planeta. Així, ha ajudat a dotar de connectivitat indrets remots, fins i tot aquells en el mar o en zones d’accés difícil. I també ha treballat dins la constel·lació Lacuna per donar suport a un seguit d’aplicacions, com les que fan el seguiment d’elefants a l’Àfrica o les que recopilen dades ambientals vitals de regions aïllades d’Amèrica del Sud.

La tecnologia innovadora de la constel·lació Lacuna, la de càrrega útil d’IoT, ha demostrat que nanosatèl·lits com el LacunaSat-2B poden rebre senyals de llarg abast i baixa potència des de dispositius ubicats a la Terra. L’èxit, doncs, de LacunaSat-2B, ha demostrat l’impacte en el món real de la tecnologia espacial i ha ajudat a fer fàcil els plans d’expansió de Lacuna.

Open Cosmos desplegarà una constel·lació de satèl·lits per encàrrec del govern de Grècia
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram