La Dra. Nanda Rea, al Palau Robert de Barcelona [Foto: IEEC]

L’astrofísica de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) a l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) Nanda Rea ha rebut les insígnies de Cavaller de l’Ordre de l’Estrella d’Itàlia en un acte al Palau Robert de Barcelona.

La condecoració l’atorga el president de la República Italiana, a proposta del ministre d’Afers Exteriors, per tal de reconèixer aquells que han adquirit mèrits particulars en la promoció de les relacions d’amistat i col·laboració entre Itàlia i altres països. “Suposa un honor per a mi que es reconegui la meva feina com a científica italiana fora d’Itàlia”, ha declarat Rea.

Nascuda a Roma, la Dra. Rea és llicenciada en Física i doctora en Astrofísica per la Universitat de Roma Tor Vergata, i des de 2016 és científica titular del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a l’ICE.

La seva investigació se centra en l’estudi dels magnetars, estels de neutrons amb gran velocitat de rotació i amb camps magnètics extremadament intensos. En els últims anys, ha contribuït a l’acostament del món de la recerca entre Itàlia i l’Estat espanyol, participant i coordinant jornades i conferències.

A més d’altres premis internacionals, va rebre el Premi al Jove Talent Investigador de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), el Premi de la Fundació Banc Sabadell a les Ciències i l’Enginyeria; i la Fundació Reial Acadèmia de Ciències d’Espanya (FRACE) li va concedir el Premi al Jove Talent Científic Femení en la modalitat de Física i Química.

El 2018, la Dra. Nanda Rea va rebre una H2020 ERC Consolidator Grant, atorgada pel Consell Europeu de Recerca (ERC, per les seves sigles en anglès), pel projecte Magnesia, que desenvoluparà un cens de magnetars mitjançant una aproximació innovadora que elaborarà el primer model sintètic de població de púlsars capaç d’encaixar amb els límits d’observacions multibanda.

A més, la Dra. Rea és la investigadora principal de l’acció COST ‘Pharos’, que té com a objectiu abordar els desafiaments de la física relacionats amb estrelles de neutrons.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram