Recreació artística de la hipotètica atmòsfera i estructura interna de l’exoplaneta Gliese 486 b [Foto: RenderArea]

L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), a través de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE) i l’Observatori del Montsec, ha participat en l’observació acurada del nucli i el mantell de l’exoplaneta Gliese 486 b. Aquest estudi, que s’ha publicat a la revista Astronomy & Astrophysics, ha permès investigar aspectes científics que fins ara no s’havien estudiat.

L’exoplaneta Gliese 486 b va descobrir-se el 2019 gràcies a la feina que va dur a terme l’equip alemany-francès d’astrònoms Carmenes, fent la troballa de l’exoplaneta que més s’assembla a la Terra. El telescopi espacial Hubble, els projectes com Chara i Cheops i l’IEEC, l’ICE i l’Observatori del Montsec han sumat junts per arribar a aquesta descoberta i anàlisi en profunditat.

L’instrument Carmenes (Calar Alt high-Resolution search for M warfs with Exoearths with Near-infrared and optical Échelle Spectrographs) és un espectrògraf òptic i en l’infraroig proper d’alta resolució i ha suposat un dels instruments clau en aquest projecte. El telescopi Joan Oró de l’Observatori del Montsec també hi ha intervingut, a través d’unes observacions durant més d’un any de mesures fotomètriques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram