El nou mirador astronòmic a la cota 2000 de Port Ainé [Foto: Parc Natural de l’Alt Pirineu]

El nou mirador astronòmic de Port Ainé ja és una realitat, i és que aquest cap de setmana s’ha inaugurat, dins el marc del Dia Internacional de les Muntanyes, convertint-se en un emplaçament ideal per a l’observació astronòmica. La poca contaminació lumínica i l’altitud elevada amb què compta són dos dels seus principals actius.

A Port Ainé s’hi ha instal·lat un mirador d’observació astronòmic a 400 metres de l’Hotel Port Ainé i té una senyalització amb interpretació del cel nocturn i que indica on es troba l’estrella polar. A més, també compta amb una plataforma de fusta local de pi negre des d’on es poden dur a terme activitats amb telescopi. Aquestes accions s’han pogut fer gràcies a l’imouls del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’estació.

Un cop estrenat, una de les activitats que es podran fer a l’estació és l’observació astronòmica i la interpretació del cel, dirigits per guies Starlight que els ajudaran a identificar constel·lacions i estrelles i que els explicaran quina mitologia les envolta.

De cara al 2023, és previst que el Parc Natural de l’Alt Pirineu sigui declarat Punt de Referència per a la Qualitat Lumínica, una distinció que entrega la Generalitat de Catalunya. Aquesta entrega fa que els llocs que la reben s’erigeixin com un dels millors indrets per gaudir de la llum de les estrelles, la Via Làctia i els planetes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram