La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i l’associació internacional d’estudiants Space Generation Advisory Council promouen aquest concurs [Foto: UPC]

El concurs ZeroG Challenge 2024 ha obert convocatòria per a prendre part amb experiments científics realitzats en microgravetat i es tracta d’una competició internacional que s’adreça a equips d’estudiants de grau, màster i doctorat. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en col·laboració amb l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i l’associació internacional d’estudiants Space Generation Advisory Council organitzen aquest concurs, el termini d’inscripció del qual es tancarà el 30 de juny.

La competició enfrontarà equips de fins a quatre integrants d’entre 18 i 35 anys, procedents de qualsevol disciplina, i que hauran de presentar experiments científics que hagin de tenir lloc en microgravetat. L’objectiu del concurs és fomentar les vocacions científiques, sobretot en el camp de l’astronàutica i la recerca espacial, així com divulgar l’experimentació científica.

L’equip que presenti la millor proposta tindrà l’oportunitat de dur a terme l’experiment en vol parabòlic i rebrà un ajut de 2.500 euros. Aquest vol tindrà lloc a l’Aeroclub Barcelona-Sabadell davant dels mitjans de comunicació presents per a cobrir l’acte. Per a participar, cada conjunt haurà de presentar una proposta de dues o tres pàgines amb els objectius científics o tècnics i els resultats experimentals que esperen, a més de la justificació de la necessitat de gravetat zero, una descripció de l’experiment i un resum de la rellevància de l’experiment. En paral·lel, també hauran de presentar un CV de cada membre i una carta d’adhesió d’un mentor o mentora d’una institució acadèmica. Tot plegat, al correu electrònic barcelona.zerog@gmail.com.

El Barcelona ZeroG Challenge és un concurs educatiu que va començar el 2010 i oferia als estudiants universitaris d’arreu del món l’oportunitat d’investigar en microgravetat. El seu impulsor és el professor i investigador de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), Antoni Pérez-Poch.

Antoni Pérez-Poch: “Destinar diners a la investigació és una inversió”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram