
Els estudiants de l’equip GRABE, a l’Aeroport de Sabadell [Foto: UPC]
L’experiment guanyador del Zero-G Challenge pretenia investigar els fluids d’espessiment per cisallament, un tipus de fluid no newtonià que augmenta la seva viscositat quan impacta. A partir de la simulació d’una caiguda lliure d’un objecte, l’equip d’estudiants pretenia determinar si l’absència de gravetat afecta les propietats protectores d’aquest fluid, les quals són vitals per aplicacions com armadures flexibles i amortidors de vibracions en l’aeronàutica.
GRABE, un equip de Filipines, va guanayar l’última edició del Zero-G Challenge
Durant tres mesos, previs a l’enlairament definitiu, han desenvolupat el seu experiment, comptant amb la supervisió remota del professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Antoni Pérez-Poch i del pilot Daniel Ventura González-Alonso, de l’AeroClub Barcelona-Sabadell. Arribats a la capital catalana, han muntat la seva càrrega experimental sota la supervisió del professor David González Díez a l’UPC Space Exploration Lab de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).
L’equip format per Danielle Baldono (Ateneo de Manila University), Michelle Dote (National University), Leonardo Florenz Eugenio (De La Salle University) i Juan Migelle Ferido (De La Salle University) va guanyar l’última edició del Zero-G Challenge. Aquest concurs és una competició internacional d’estudiants liderada pel professor Antoni Pérez-Poch, professor i investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) a l’EEBE, i membre de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). La seva missió és promoure la recerca aeroespacial entre els joves i fomentar l’interès pels estudis STEAM.
Antoni Pérez-Poch: “Destinar diners a la investigació és una inversió”