Foto: Freepik

Les start-ups de salut digital amb seu a Barcelona han captat 22 milions d’euros durant la primera meitat del 2021. És més del triple que en el mateix període del 2020. Són dades de l’informe de la BioRegió de Catalunya, impulsat per Biocat.

Barcelona s’ha sobreposat a la pandèmia de la Covid-19 i s’ha situat fins a la cinquena posició del rànquing de ciutats europees amb rondes d’inversió més importants en salut digital. Se situa només per darrere de Londres, Estocolm, Oxford i Berlín.

Aquesta tendència a l’alça d’aquest any connecta amb la registrada el 2020, quan les start-ups en digital health van aixecar 34,5 milions d’euros, set vegades més que el 2016.

El capital risc és la principal font de finançament d’aquest sector i la participació internacional hi té un paper clau. L’augment més important de la inversió s’ha produït en start-ups de biotecnologia i tecnologies mèdiques.

La BioRegió és l’ecosistema de les ciències de la vida i la salut del territori, que reuneix més de 1.200 empreses i 89 entitats de recerca.

Un sector estratègic a Catalunya

El 2010, la BioRegió comptava amb una vintena d’empreses de digital health. Deu anys després, ja en són més de 200. El subsector està format per un 87% de start-ups i factura 119 milions d’euros en el seu conjunt. Segons Biocat, a la BioRegió es crea una nova empresa per setmana des del 2010.

L’informe reflecteix que aquestes companyies innovadores solen ser joves, de menys de cinc anys, i amb una plantilla de menys de deu treballadors. Les principals tecnologies que utilitzen són la intel·ligència artificial (IA), amb tècniques com el machine learning o el deep learning, la realitat virtual, el big data, la realitat augmentada i la impressió 3D.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram