
[Foto: Igor Omilaev a Unsplash]
L’aliança DETA aplega una dotzena de governs que representen alguns dels hubs tecnològics més potents d’arreu del món. És per això que és oberta a governs de regions i estats que mostrin un compromís amb els valors democràtics, els drets humans i la diversitat cultural i lingüística. La resta dels governs involucrats són el d’Emilia-Romagna (Itàlia); Flandes (Bèlgica); Hessen (Alemanya); Occitània (França); Escòcia i Gal·les (Regne Unit); el Quebec (Canadà); Costa Rica; la província de Buenos Aires (Argentina); Gyeonggi (Corea del Sud); Kyoto (Japó); i Western-Cape (Sud-àfrica).
Dins el seu esquema de treball, l’aliança DETA s’ha centrat en cinc grans àrees de treball: la intel·ligència artificial; la ciberseguretat; el NewSpace; les tecnologies quàntiques; i els drets tecnològics i la regulació tecnològica. Per a tractar-los, es crearan grups de treball al voltant de cadascuna de les àrees que inclouran la indústria, la recerca i la societat civil dels seus ecosistemes.
El Govern de Catalunya, l’impulsor de la iniciativa, ha estat triat pels executius participants per a acollir la presidència rotatòria de la DETA els anys 2024 i 2025 i dins d’aquesta agenda celebrarà la primera cimera ministerial de la coalició. Serà a Barcelona, els dies 6 i 7 de novembre, i coincidirà amb l’Smart City Expo World Congress 2024.