La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha renovat la seva acreditació TECNIO [Foto: UPC]

El campus de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha renovat la seva acreditació TECNIO, la qual entrega ACCIÓ, i concentra el 60% dels grups que han estat acreditats en el conjunt de tota la UPC. Aquesta acreditació reconeix els grups que generen nova tecnologia i la transfereixen a l’empresa i aplega els grups R+D catalans. 12 dels 59 totals pertanyen a la UPC i set d’ells es concentren al Campus de Terrassa.

De fet, la cocapital del Vallès Oriental es manté dins del grup de ciutats catalanes amb més grups d’R+D que desenvolupen tecnologies innovadores i les transfereixen a les empreses. La llista d’ACCIÓ reuneix els grups de recerca i desenvolupadors tecnològics catalans amb capacitats tecnològiques diferencials.

Els grups o centres d’R+D acreditats amb l’etiqueta TECNIO de la UPC que treballen al Campus de Terrassa són el Centre Avançat de Tecnologies Mecàniques de la UPC (CatMech); el Centre Català del Plàstic (CCP); el Centre de Supervisió, Seguretat i Control Automàtica (CS2AC); el Centre Tecnològic de Transferència de Calor (CTTC); l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER); el Motion Control and Industrial Applications (MCIA); i el Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6).

Al Campus de la UPC a Terrassa treballen 29 grups de recerca, quatre centres específics de recerca, un institut de recerca i un centre universitari de serveis assistencials que han desenvolupat 156 projectes nacionals i internacionals i contractes bilaterals amb empreses. En total han captat 20 milions d’euros en el darrer exercici.

L’R+D de la UPC a Terrassa abasta 18 àmbits industrials i de coneixement estratègics i hi treballen 344 investigadors i investigadores. Al llarg dels anys, la innovació tecnològica de la UPC a Terrassa ha generat 20 empreses que han comercialitzat el resultat de la seva producció científica i tecnològica amb participació de la UPC i la inversió d’empreses. Els àmbits de recerca dels grups de la UPC a Terrassa són l’economia circular i el medi ambient, la Indústria 4.0, l’automoció, la medicina, la biotecnologia, les TIC, les energies renovables, les smart cities, l’electrònica, l’aeroespacial i els teixits intel·ligents, el tèxtil, l’òptica, la IA, l’aigua, la fotònica, la construcció i el paper.

Jordi Voltas guanya les eleccions per dirigir l’ESEIAAT de la UPC
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram