Segona trobada del Comitè d’Ètica de les Dades [Foto: Govern]

El Comitè d’Ètica de les Dades ha començat, de manera oficial, les seves activitats, i es converteix en un òrgan pioner a la Generalitat de Catalunya i per al sector públic en la gestió ètica i avançades de les dades. Després de constituir-se el passat mes d’octubre, ara fa el pas definitiu per tal d’abordar els usos massius de les dades dins l’administració pública.

La segona trobada d’aquest organisme ha servit per a consolidar-se com una peça clau en l’objectiu de la transformació digital que persegueix l’administració pública catalana. Així, s’enfoca en una gestió centrada en l’ètica de les dades. Alhora, està integrat en la Xarxa de Comitès d’Ètica de Catalunya i serveis com a guia transversal i consultiu per al sector públic.

Les fites principals del comitè són les de garantir un espai de reflexió ètica en el desplegament del Model de Govern de les Dades; generar coneixement i sensibilitzar en l’ús i l’ètica de les dades; i desplegar usos avançats de les dades, fomentant la innovació i les bones pràctiques. Per tot plegat, està integrat per professionals dels àmbits tecnològic, jurídic, humanista i d’altres i hi destaca la presència la catedràtica i enginyera informàtica especialista en intel·ligència artificial, Karina Gibert, del doctor Albert Sabater, director de la Càtedra-Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya, i Judith Membrives, qui representa les entitats o els moviments cívics relacionats amb l’ètica en l’ús de les dades.

A banda, també compta amb representants dels departaments de la Generalitat i de les entitats del sector públic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram