Vista aèria de l’església de Sant Climent de Taüll amb una imatge digitalitzada en 3D [Foto: Cultura]

Giravolt, el programa de digitalització del patrimoni cultural català, ha tancat l’any amb 200 digitalitzacions en 3D i més de 40 entitats participants. Així ho ha xifrat aquest dilluns el Departament de Cultura, que també ha detallat que en el marc del projecte s’han escanejat una vuitantena d’objectes i hi han participat 15 museus.

En el seu primer any, Giravolt s’ha centrat a ampliar el catàleg de patrimoni publicat a Internet, al mateix temps que en la formació de professionals i les activitats amb el sector de l’educació. El Departament de Cultura ha destacat la digitalització del Saló de Sant Jordi, que també servirà per desenvolupar el projecte de reforma de l’interior de l’espai.

Així mateix, el projecte Giravolt també ha engegat durant el 2021 projectes de digitalització per a la recerca científica, com ara l’escaneig de plaquetes neolítiques i paleolítiques en col·laboració amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya i els equips investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Entre el patrimoni que s’ha digitalitzat hi ha tres espais del Museu d’Art de Girona, l’interior del Monestir de Sant Pere de Galligants, la capella del Santíssim de la Seu de Manresa o la Torre Nova de Fals, entre altres. Pel que fa a les digitalitzacions més vistes, han estat les Estances de la Casa Gassía de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Claustre de la Seu Vella de Lleida i l’armadura de samurai de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

La publicació de tot el material digitalitzat s’anirà fent en els pròxims mesos. De moment hi ha 166 models publicats i una cinquantena més en preparació, segons ha detallat el Departament de Cultura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram