Foto: Freepik

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) participa, des del 2021, en el projecte RETOLD, a través del qual es dissenyarà un sistema de recopilació, digitalització i difusió del coneixement sobre els processos de reconstrucció d’edificis i tradicions que es duen a terme en els parcs arqueològics.

Aquest sistema, que s’estendrà i s’estandaritzarà, permetrà acumular les dades en un format d’accés obert, per la qual cosa els professionals dels museus, els investigadors i el públic puguin entrar-hi sense impediments.

Aquest programa està finançat per Creative Europe i compta amb el CEPArq i el Departament de Prehistòria de la UAB. En pocs dies, el 7 i el 8 de juny, la universitat acollirà dues jornades sobre digitalització i patrimoni arqueològic a l’OpenLab de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Aquesta doble sessió suposarà la primera reunió presencial del projecte i obrirà la possibilitat d’intercanviar opinions sobre els últims projectes en l’àmbit de la digitalització del patrimoni arqueològic.

Nicolò dell’Unto (Lund University, Suècia), Sofia Pescarin (CNR, Itàlia), Héctor Orengo (Institut Català d’Arqueològica Clàssica), Joan Anton Barceló (professor del Departament de Prehistòria i coordinador del màster oficial de Patrimoni u Humanitats Digitals de la UAB) i Oriol Vicente (coordinador de la CORE en Patrimoni Cultural) intervindran en aquest espai de debat.

Els socis del programa RETOLD són, a banda de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Complexul National Muzeal ASTRA, l’Steinzeitpark Dithmarschen, el Nüwa Digital Media Content Production Studios Ltd i el Museumsdorf Düppel.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram