Foto: ACN

El projecte Predictive Intelligent system to optimize BREAKwater maintenance (PI-BREAK), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), prendrà com a referència la Intel·ligència Artificial per a desenvolupar vies d’adaptació dels dics amb atenció als seus estats límit últim i de servei. El PI-BREAK pretén ser la referència en enginyeria de dics, duent a terme una combinació d’eines de monitorització multiplataforma i de modelització híbrida que utilitzen les Instal·lacions d’enginyeria hidràulica experimental avançades i codis numèrics acoblats.

La IA és clau en aquest projecte, i és que integrarà les dades i els resultats que obtingui sobre escenaris climàtics i vincularà les escales des de curt fins a llarg termini, juntament amb un catàleg d’intervencions de manteniment seqüenciades per a desenvolupar solucions d’adaptació per a infraestructures com els dics. A més, es planegen una sèrie d’intervencions de baixa empremta de carboni per donar suport a les decisions de manteniment automatitzat dels dics portuaris.

Dins d’aquest projecte hi prenen part el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC, que és el consorci que el lidera, i també hi participa la Universitat de Cantàbria, l’Autoritat Portuària de Bilbao i AZTI, així com l’EphysLab de la Universitat de Vigo i Ports de l’Estat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram