
Foto: Pimec
La segona edició de “La ciutat proactiva 2021”, la línia d’ajuts a projectes d’innovació urbana que promou Barcelona en Acció, ha entregat els premis a les 11 propostes guanyadores i que han respost als reptes que es platejaven: la transició digital justa i inclusiva; sostenibilitat urbana i emergència climàtica.
En clau digital, han estat premiats sis projectes:
- El LAB CSU: Laboratori Ciutadà de Salut Urbana, per la unió de la ciència, la innovació social i la tecnologia per a millorar la qualitat de vida i la salut urbana.
- NotaBLEm, una proposta de XNET, IsardVDI, Taller de Músics i Gwido i que és una suite per a la digitalització àgil, sobirana, interoperable, eficient i sostenible de les escoles de música de Barcelona.
- L‘Assessoria digital de transició agroecològica per a col·lectivitats, a càrrec de L’Esberla i Associació de Menjadors Ecològics.
- La plataforma E-ludens, que han impulsat City FOV Urban Lab, Arquitectura Social, BAU Centre Universitari de Disseny i Taula Eix Pere IV, per la qual es millora l’habilitat en els entorns dels equipaments públics als carrers Perú i Uruguai de Barcelona.
- L’AULAMAR, un projecte per capacitar els alumnes de secundària i Batxillerat per aplicar en l’àmbit de l’oceanografia costanera i que han engegat l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, la Facultat de Nàutica de Barcelona, l’IAAC, el Club Patí Vela de Barcelona i la Unitat de Tecnologia Marítima.
- La plataforma web EAT Circular, que Aiguasol, Eroica Caffè i la Càtedra d’Economia Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme volen posar en pràctica per a avaluar i certificar el nivell de circularitat dels restaurants.
Pel que fa a la resta de projectes, s’han premiat tres microprojectes (FORMA-Plataforma Oberta de Customització de Productes, CIBICO i la fabricació digital per a la millora del Benet Corner, així com les propostes WikiHousing Barcelona i R-Barceloneta).
En total, s’han destinat més de 627.000 euros per a convidar l’ecosistema local a participar en la trobada de solucions als reptes plantejats i s’ha obert per primer cop la possibilitat de finançar microprojectes d’entre 5.000 a 15.000 euros.