La FIRST LEGO League Tarragona-Reus ja coneix els seus guanyadors [Foto: URV]

L’equip Roboteatrífics de l’Escola Ull de Vent s’ha endut la primera plaça de l’edició tarragonina FIRST LEGO League Tarragona-Reus, que ha organitzat l’Escola Superior d’Enginyeria de la Unviersitat Rovira i Virgili (URV). En aquesta competició, els participants, que han estat 341 procedents de 20 centres educatius,  havien de resoldre un repte relacionat amb l’ús de la tecnologia i les arts i van posar a prova les seves habilitats tecnològiques i de pensament crític i l’experimentació i el disseny creatiu, així com els valors de treball en equip.

El conjunt Roboteatrífics, de l’AMPA l’Escola Ull de Vent, de la Bisbal del Penedès, van endur-se la primera plaça, seguit per l’equip Legonnac del Col·legi l’Estonnac-Ensenyança de Tarragona. Ambdós grups seran a la final que tindrà lloc a Alacant, el mes de març. Respectivament, van guanyar el primer i el segon premi Ingeniera Soy a l’equip guanyador.

Pel que fa a la resta de premis, Baltipower (Escola Baltis, de Valls) i Panes (Escola Elisabeth, de Salou) van emportar-se el primer i el segon premi Universitat Rovira i Virgili als Valors FIRST. Quant als premis lliurat per l’Ajuntament de Reus al Projecte d’Innovació, Ritmicpro, de la British School of Costa Daurada de Salou, i #Hasta Lego, de l’Ecola Pompeu Fabra de Reus, han estat el primer i el segon classificat.  Rickynillos Team, de Medialab Workshops Academy de Tortosa, i Legocarmelites, del Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona, s’han emportat el primer i el segon guardó Ajuntament de Tarragona al Disseny del Robot. El Premi Diputació de tarragona al Comportament del Robot ha estat per a CST Robotics, del Col·legi Santa Teresa de Móra d’Ebre; els premis IDIADA a l’excel·lència en enginyeria i a les Joves Promeses han estat per a Com tu vulgues, del Centre MAC Mèdia de Vinaròs i per a Alberich Avatartístics de l’Escola Doctor Alberich i Casas, de Reus. Finalment, el guardó ETSE a l’entrenador/mentor se l’ha endut Hugo Cardillo, de l’Escola La Parellada de Santa Oliva.

La FIRST LEGO League posa a prova els escolars d’entre 6 i 16 anys per tal que resolguin els problemes del món real a partir de les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia. Enguany, convidava els equips a investigar la manera en què poden utilitzar la tecnologia i les arts per tal d’ajudar a involucrar altres persones i a incrementar la participació en una activitat que triessin. Així, van explorar la capacitat i les possibilitats que ofereixen les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

L’escola Maristes guanya l’edició gironina de la First LEGO League
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram