Marco Orellana, el gerent del CIDAI [Foto: CIDAI]

El congrés AI & Big Data, que ha tingut lloc a Barcelona, ha situat el creixement de les capacitats de la computació quàntica com a crossa clau per a la intel·ligència artificial en els pròxims cinc anys. Juntes, incrementaran la velocitat del processament de dades. A més, s’hi ha presentat els primers passos de la integració quàntica amb la IA. En aquesta trobada, promoguda pel CIDAI i coordinada pel centre Eurecat, diferents empreses tecnològiques han presentat el programari que desenvolupen per treballar amb la computació quàntica i maximitzar les seves oportunitats de negoci.

En paral·lel, veus expertes en tecnologia en l’àmbit de les dades i de la intel·ligència artificial han tractat les oportunitats i reptes de la intel·ligència artificial generativa, els models multimodals i les solucions per fer més explicables els models d’IA “caixa negra”, és a dir, per facilitar-ne la comprensió dels resultats obtinguts. El congrés ha estat l’oportunitat perfecta per a presentar l’aplicació d’aquestes i altres tecnologies en diferents àmbits.

En l’àmbit cultural, la integració de la intel·ligència artificial i el reconeixement facial ha permès catalogar més de 47.000 fotografies de l’arxiu del Teatre Lliure i, també, ajudar el sector editorial a identificar nous bestsellers per a la seva publicació i els autors a millorar les seves obres. En el sector de l’educació, s’ha mostrat com l’aplicació de la intel·ligència artificial generativa pot recolzar en tasques de creació de contingut multimèdia; en l’àmbit financer, com pot ajudar en la detecció de frau en transaccions digitals, i, en la indústria, com pot contribuir a impulsar la promoció de la seguretat en el treball i la logística.

El congrés és organitzat pel Centre of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence (CIDAI) i coordinat pel centre tecnològic Eurecat, en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya Catalonia.AI. A més, compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, CaixaBank Tech, Huawei, NTT DATA, Softeng, Telefonica Tech, Inetum  i Minsait i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador, la Fundació i2CAT, l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC), Microsoft, SAP i SDG Group.

El congrés AI & Big Data reconeix Ramon López de Mántaras, pioner en intel·ligència artificial
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram