Foto: Freepik

L’aplicació de la tecnologia 5G en el sector agroalimentari va ser la protagonista en una jornada en format virtual en la qual el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat, Daniel Marco va explicar la posada en marxa de l’Estratègia 5G a Catalunya des del 2019 i què suposa per al país.

La tecnologia 5G, va admetre Marco, “produirà una acceleració en molts sectors, com l’agroalimentari” i s’estima que es creïn prop de tres milions de llocs de treball vinculats a aquesta tecnologia, un creixement que confia que passi per Catalunya.

En clau general, Marco va explicar que a Catalunya existeixen vuit àrees 5G que pretenen accelerar l’adopció d’aquesta tecnologia al territori i estendre-la més enllà de l’àrea metropolitana.

Digitilització i connectivitat

Tomeu Sabater, representant de Mobile World Capital Barcelona,  va exposar que el sector agroalimentari viurà una gran generació de llocs de treball gràcies al 5G i va parlar de casos, com l’ús de robots en alguns camps de conreu, que ja hi estan funcionant.

En aquest sentit, Sergi Sarri, també de Mobile World Capital Barcelona, va aportar dos exemples clau, com són la connexió al 5G del primer camp de conreu, ara fa uns tres anys, i la digitalització de la primera fàbrica, a través de sensors. Jara Forcadell també va repassar casos d’ús del 5G al continent europeu.

De la seva banda, la directora d’Innovació i Desenvolupament de negoci a i2CAT, Rosa Paradell, va explicar el 5G, va posar sobre la taula conceptes clau que ajuden a entendre’l i va lligar-lo amb l’explosió de l’Iot (l’Internet de les coses), una unió que creu que serà molt positiva. Els sectors de la mobilitat i del transport, va reblar, són ara els qui reben un impacte econòmic més alt derivat del 5G.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram