Foto: Freepik

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha publicat l’informe Anàlisis i reflexions sobre el potencial impacte del metavers en el sector educatiu, a càrrec de Marc Cortés, en què exposa catorze tendències sobre com el metavers pot influir en l’educació. Parteix de l’escenari inicial en què aquesta nova realitat virtual permet la interacció humana a través d’avatars i es conviu en un entorn virtual i amb experiències immersives i multisectorials.

En l’acceptació del metavers com una nova realitat, cal fer la transició a un procés híbrid i, més endavant, cap a l’immersiu. I és aquí on l’informe de la UOC estableix quatre grans eixos d’impacte amb 14 línies de reflexió.

El primer eix tracta sobre l’impacte en els models i els processos d’aprenentatge, centrant-se en com s’assoleixen els continguts en línia, com s’hi adapten els professors i quines metodologies usen. En el segon eix, el dels reptes, n’apareixen el de trencar l’escletxa entre l’oferta formativa i la demanda de talent i el de l’accés als recursos digitals.

Sobre l’eix de l’evolució es concentren els debats més profunds, i és que cal entendre les noves maneres de generar atenció, redissenyar els entorns educatius i encarar el que suposa fer una avaluació dels alumnes. Per últim, i fent una definició de l’escenari que pot resultar-ne, apareixen les tendències de blockchain, NFTs i interoperabilitat i els nous socis del procés educatiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram